انواع میلیا چیست؟
باید بدانید که میلیا پوست، انواع مختلفی دارد و هر یک از انواع نیز راهکار درمانی مخصوص به خودشان را دارند. به همین دلیل، برای درمان این عارضه پوستی، لازم است ابتدا علت میلیا پوست را بشناسیم و سپس برای درمانش اقدام کنید. از جمله متداولترین انواع شناختهشده میلیا، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بیشتر از ۴۰ درصد نوزادان وقتی متولد میشوند روی پوست خود میلیا دارند. علت این میلیا هنوز ناشناخته است. اما باید بدانید که این عارضه کاملا طبیعی است و بعد از چند هفته، خود به خود درمان میشود.
جوشهای زیرپوستی میلیا از همین نوع هستند و بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم میکنند. میلیا بزرگسالان، متداولترین نوع میلیا است و دلیل آن نیز احتباس کراتین زیر پوست است. این نوع نیز ممکن است خود به خود بهبود پیدا کند، اما در غیر این صورت باید از کرم دور چشم برای از بین بردن میلیا استفاده کنید.
یکی از انواع میلیا که معمولا نسبت به نوع قبلی جدیتر بوده ولی همچنان عوارض خاصی ندارد، میلیا چند فورانی است. این نوع معمولا روی پوست بازو و بالاتنه ظاهر میشود و گاهی ممکن است که با خارش و سوزش نیز همراه باشد.
میلیا پلاکی یکی از انواع حاد و نادرتر میلیا به حساب میآید. این نوع میلیا به صورت خوشهای روی پوست بروز پیدا میکند و گفته میشود که علت بروز آن، به دلیل بیماریهای ژنتیکی و پوستی است. لذا درمان آن نیز با روشهای جدیتری صورت میگیرد.
از انواع دیگر میلیا، میتوانیم به این نوع اشاره کنیم. این نوع از میلیا در زمان بهبودی پوست بعد از زخم و یا جراحت بروز پیدا میکند. اگر به غدد اکرین سطح پوست آسیب وارد شود، احتمال آن وجود دارد که در هنگام بهبودی، میلیای ترماتیک نیز بروز پیدا کند.
این نوع از میلیا بسیار نادر است و افراد کمتری به آن دچار می شوند. همانطور که از نامش پیداست، این نوع در اثر برخی از آلرژیهای نادر به بعضی از داروها، مثل داروهای استروئیدی بروز پیدا میکند.
راهکارهای درمان milia چیست؟
میلیا را میتوان با روش های زیادی درمان کرد. برای درمان و رفع میلیا پوست، شما گزینههای زیادی پیش روی خود خواهید داشت. برخی از انواع میلیا اصلا نیازی به استفاده از راهکارهای درمانی ندارند و خود به خود درمان میشود. اما در عوض برای برخی دیگر باید از انواع روشهای درمان استفاده کرد. در ادامه، با برخی از متداولترین روش های درمان میلیا آشنا خواهیم شد:
روتین پوستی
یکی از سادهترین راهکارهای درمان میلیا، داشتن یک روتین پوستی منظم است. استفاده از شوینده، آبرسان و ضدآفتاب به عنوان سه پایهی اصلی هر روتین پوستی، میتواند کمک بزرگی به درمان و حتی پیشگیری از میلیوم بکند.
شما می توانید در دسته بندی های زیر لیست کامل شوینده، آبرسان و ضد آفتاب مناسب پوستتان را مشاهده کنید:
سرما درمانی یا کرایوتراپی
در این روش درمانی از سرمای نیتروژن مایع برای درمان کیستها، خالیکردن و تمیز کردنشان استفاده میشود.
